Vi bygger upp skolor, hus och hela byar

Tuki Nepal arbetar med hållbar återuppbyggnad. Vi utbildar bybor och arbetar tillsammans med dem så att de kan bygga upp sina egna byar. Vårt team i Nepal är specialiserade på att bygga med och utbilda i Earth bricks.

 

Återuppbyggnad med Earth bricks

Vi arbetar med att introducera Earth brick teknologin i Nepal. Med denna metod kan byborna själva producera sitt byggnadsmaterial i byn. Hållbart, säkert och billigt. Vi står för maskiner, utbildning och support. 

Varje klassrum och varje hus som byggs blir också en utbildning för lokala byggare, entreprenörer och bybor

 

Återuppbyggnad med lokala krafter

Build up Nepal är en NGO i Nepal, som grundats och finansierats av Tuki Nepal Society. Build up Nepal driver våra projekt på plats och arbetar också som återuppbyggnadspartner för andra organisationer. Genom denna organisation maximerar Tuki Nepal sitt arbete i Nepal.

Vi fokuserar på lokalt driven återuppbyggnad där vi utbildar och stödjer lokala entreprenörer. Vi lär dem att bygga upp sin egen by på ett säkert och hållbart sätt.

training entrepreneurs

Byar där vi arbetar med återuppbyggnad

Alla byar är olika och har sin unika mix av människor och utmaningar.  
Här kan du läsa mer om våra pågående projekt och hur det går i varje by.

community reconstuction 2Bostäder i Maji Gaun

Tuki Nepal hjälper fattiga familjer i byn Maji Gaun, Sindipalchowk, med att bygga upp sina egna hus med earth bricks. Vi står för maskiner, utbildning och material som inte finns i byn. Byborna står för arbetskraften för att bygga sina egna hus. De första 6 husen av 88 är färdiga och ytterliggare 10 är påbörjade.

kalleriCommunity center i Kalleri, Dhading 

Tillsammans med Yogdaan Foundation bygger vi ett community center/ emergency shelter i byn Kalleri. Vi utbildar också byborna i att bygga med jordbävningssäkra metoder så att de själva kan bygga upp sina hus och starta små byggföretag.

Maji Gaun är en mycket fattig by som är i stort behov av stöd. Vi söker fler sponsorer som vill hjälpa byborna att bygga upp sin by och sina liv. Ett hus kostar 25 000:- att bygga när byborna står för arbetskraften.

jyamrung

Vi bygger skola & sjukstuga i Jyamrung

Vi bygger upp en ny skola med 11 klassrum samt en ny sjukstuga, samtidigt som vi fokuserar på att starta små företag i byn Jyamrung, Dhading. Projektet sponsras av Tuki Nepal Society.

ratankot

Återuppbyggnad av byn Ratankot

I Ratankot utbildar vi byborna i att producera Earth bricks och i hur de ska bygga upp skola och hus med denna teknik. Projektet finansieras av Compassion in Action.

Earth bricks minskar kostnaderna för att bygga och transportera byggmaterial.
Dessutom skapar det arbeten i byn.

mulabari

Grundskola i Dhuwankot, Gorkha

Tillsammans med vår partner AusNepal Foundation håller vi på att starta upp återuppbyggnaden av en klass 1 – 5 skola i Dhuwankot i Gorkhadistriktet. Skolan förstördes helt vid jordbävningen i april 2015 och skolbarnen behöver förstås en ny skola.

rolwaliing

Återuppbyggnad med GI wire i Rolwaling

Rolwaling är en mycket avlägsen plats på vägen mot Mount Everest, 2 dagars vandring från närmaste väg. Här utbildar vi byborna i att bygga med galvaniserad ståltråd för att förstärka byggnader som muras med natursten.