Julinsamling 2021 - Ambulans till Nepal

Årets julinsamling går till en ambulans som ska serva hela dalen kring Jyamrungs sjukstuga.

Att kunna åka ambulans till sjukhuset när man är sjuk, istället för att ta lokalbussen är självklart i Sverige! Det är det inte i Nepal!
I hela dalen där Tuki Nepals sjukstuga ligger, finns endast en gammal ambulans utan 4-hjusldrift och den finns på andra sidan floden. Under monsunen tar den sig inte fram på de leriga vägarna.
Jyamrungs sjukstuga servar runt 10 000 personer och de statliga sjukstugorna i dalen runtomkring, ytterligare 15 000 personer. En ambulans som stationeras vid Tuki Nepals sjukstuga kommer att kunna tjäna en stor del av dalgången då vägnätet byggts ut på senare år.
Planen är att samla ihop pengar till att köpa en ny 4-hjulsdriven jeep och utrusta den till ambulans.Den kommer inte att se ut som en svensk ambulans, som mer kan liknas vid ett helt litet sjukhus - men det viktigaste kommer att finnas för att kunna ge skadade och sjuka bybor en säker och någorlunda bekväm färd till sjukhuset.
De som använder ambulansen kommer att få betala en mindre avgift och denna avgift beräknas täcka chaufförens lön samt diesel. Hjälp oss att kunna ge människorna i dalen runt Jyamrung en ambulans!

SWISH: 123 900 5042 Bankgiro: 900-5042

Vill du ha ett gåvokort? Maila till info@tukinepal.org

 

En del av projektet Insamling till Tuki Nepals övriga projekt
Läs mer

51 %

Uppnått av insamlingens mål på 115 000kr

Bidra med en gåva du också

Valfritt belopp

100 kr som går direkt till projektet i Nepal

kr
Valfritt belopp

500 kr som går direkt till projektet i Nepal

kr
Valfritt belopp

Valfritt belopp som går direkt till projektet i Nepal

kr

Du har valt att donera 100 kr.

87 Deltagare  
13 Dagar kvar  
58 505 Sek insamlat

Aktivitet

Dela insamling