JULINSAMLING 2023 - NY SKOLA I BYN DUMLING

Utbildning är det bästa metod vi har för att förändra världen!

Julinsamlingen 2022 samlade in 60 575 kronor för att kunna börja projektera den skola Tuki Nepal planerade att bygga i den lilla byn Dumling. Därefter har insamlingen fortsatt och i dagsläget saknas
250 000 kronor.

JULINSAMLINGEN 2023 fortsätter att samla in pengar för att bygga den här skolan. Det har tagit tid med tillstånd och så kom monsunen som detta år pågått långt in på hösten. Under monsunen är den mycket dåliga vägen upp till byn Dumling helt ofarbar, varför bygget inte kommit igång. Men i slutet av november kollade projektledaren från Build up Nepal, som ska bygga skolan, upp vägen och bygget påbörjas vilken dag som helst.

Skolan är svårt skadad av jordbävningen 2015 och är direkt livsfarlig om marken skulle börja skaka igen. Dessutom innehåller den endast 2 klassrum för 70 barn i åldern 3 - 12 år. Skolan är egentligen en förskola för de allra yngsta barnen, eftersom närmaste skola för barn i klass 1 - 6 ligger två timmars vandring bort i en terräng som är brant, slingrig, hal och på alla sätt både svår och farlig, är det endast några få barn som går till denna skola. 

Tuki Nepal planerar att bygga 4 klassrum och då har distrikts-regeringen lovat att uppgradera skolan till en F-3 skola. Det innebär att skolan istället för en förskollärare dessutom får 3 lärare till som skall undervisa i klasserna 1 - 3. Och barnen får skrivböcker, pennor och skolböcker - något de inte har idag.

Skolan kommer att kosta 650 000 kronor att bygga - men då blir det en jordbävningsresistent skola byggd av det sociala företaget Build up Nepal som bygger med earth-bricks - sammanpressade stenar i legostuk som armeras både vågrätt och lodrätt. Alltså en skola som kan stå emot en jordbävning på ett helt annat sätt än de traditionella stenskolorna i Nepal.

Tuki Nepal kommer att kontinuerligt informera om hur skolbygget framskrider, på Facebook och i våra nyhetsbrev.

Tillsammans kan vi fixa detta - alla bidrag är lika välkomna! Tuki Nepals insamlingsfilosofi är att många små bidrag blir stort nog för att genomföra ett projekt!

En del av projektet Säker skola och utbildning
Läs mer

55 %

Uppnått av insamlingens mål på 250 000kr

Bidra med en gåva du också

Valfritt belopp

Bidra med valfritt belopp.

kr
Valfritt belopp

Bidra till en miljöriktig toalett på skolan.

kr
Valfritt belopp

Var med att bidra till ett klassrum.

kr

Du har bestämt dig för att donera 100 kr.

109 Deltagare  
254 Dagar kvar  
136 410 Sek insamlat

Aktivitet

Dela insamling